Blogi

Näytä nykyinen sisältö RSS-syötteenä

Blogi

blogikuva


Julkaistu , julkaisija

Kuinka tehdä tavallisesta saippuapalasta narusaippuaa? katso kätevä ohje

Onko sinulla ongelmia saippuoiden säilytyksen kanssa?

Katso tästä video, jossa näytämme kuinka tavallisesta palasta saa helposti tehtyä narusaippuan.

Voit käyttää vaikkapa eri värisiä nauhoja jokaiselle perheenjäsenelle ja myös shampoopaloille tämä toimii mainiosti!

Lue koko viesti
Lisätietoja:: narusaippua, ohje, video
Julkaistu , julkaisija

Uusi kesäesite on täällä klikkaa ja lue

Lisätietoja:: esite, kesä
Julkaistu , julkaisija

15 tapaa käyttää sheavoita

sheavoit

Sheavoi se vasta onkin monikäyttöinen tuote. Listasimme erilaisia tapoja käyttää sheaa ihon, hiusten, ja parrankin hoidossa, tässä niistä 15, olkaapa hyvät!

 

  • Levitä sheavoita paikallisesti erittäin kuiville ihoalueille kuten kyynärpäille, polville ja kantapäille ja nauti välittömästä pehmeyden tunteesta.

 

  • Käytä huulivoiteena kuiville huulille, jotta ne pysyvät kosteutettuna koko päivän.

 

  • Lämmitä palanen sheavoita käsissä ja käytä väsyneiden ja kipeiden lihasten hierontaan.

 

  • Käytä sheavoita rauhoittamaan ihoa auringossa olon jälkeen.

 

  • Levitä iholle sheivauksen jälkeen rauhoittamaan ja pehmentämään ihoa.

 

  • Käytä tehokosteuttavana naamiona tai yövoiteena kasvoille.

 

  • Vauvan peppu rauhoittuu sheavoilla, myös muut vauvan kuivat ihoalueet kuten posket rauhoittuvat ja pehmentyvät.

 

  • Raskauden aikana levitä vatsan alueelle estämään raskausarpien syntyä.

 

  • Käytä kynsille ja kynsinauhoille pehmentämään ja kosteuttamaan.

 

  • Kulmakarvat pysyvät ojennuksessa, kun sipaiset pienen määrän sheavoita niille.

 

  • Levitä pieni määrä kasvoille ennen meikkiä pohjustamaan ja varmistamaan tasaisen levittymisen.

 

  • Levitä hyttysen puremille rauhoittamaan ihoa.

 

  • Tee tehohoito käsille ja jaloille levittämällä paksu kerros sheavoita ja anna vaikuttaa yön yli, voit laittaa jalkoihin sukat ja käsiin puuvillakäsineet tehostamaan imeytymistä.

 

  • Käytä kuiville latvoille ja luonnonkiharoihin silottamaan pörröisyyttä. Levitä aivan pieni määrä ensin käsiin josta hiero pieni määrä kerrallaan hiuksiin.

 

  • Käytä pehmentämään karkeita partakarvoja ja rauhoittamaan parran alla olevaa ihoa.

 

 

TILAA OMASI TÄSTÄ >>Sheavoi 150ml

 

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Sheavoi, luonnon oma ihmevoide

Sheavoi

Sheavoi on monelle luonnonkosmetiikan käyttäjälle tuttu sekä sellaisenaan, että raaka-aineena. Se on ihanan hoitavaa ja suojaavaa ja täytyy sanoa että mekin olemme oikeita sheavoin faneja!

Mistä sheavoi tulee miten sitä tuotetaan?

Sheavoi tunnetaan toiselta nimeltään karitevoina ja sitä saadaan afrikkalaisen voipuun hedelmästä. Karitepuuta kasvaa runsain mitoin Länsi- ja Keski-Afrikassa, jossa sitä kasvatetaan. Hedelmästä käytetään pehmeä osa syötäväksi, jonka jälkeen hedelmän kivi kuivataan, paahdetaan ja osittain keitetään, jotta siitä saadaan erotettua tätä naisten kullaksikin kutsuttua ihoa ravitsevaa voita.

Sheavoin tuotantotapa on ympäristöä säästävä ja hedelmien kerääminen on perinteisesti naisten tekemää työtä ja tarjoaa siten paikallisille naisille toimeentulon. Usein paikallisten naisten toimeentulona on polttopuiden kerääminen ja myyminen. Puiden hakkaaminen polttopuuksi aiheuttaa eroosiota ja luonto aavikoituu. Siirtymällä sheavoin tuottamiseen polttopuiden sijasta, naiset saavat toimeentulonsa ja luonto säästyy haitalliselta eroosiolta. Shevoilla on siis tärkeä merkitys elinkeinona.

sheapuu

Mitä hyötyä sheavoista on iholle?

Sheavoi pehmentää, suojaa ja kosteuttaa ihoa tehokkaasti, sekä sisältää runsaasti A- ja E-vitamiinia, jotka auttavat ihoa uudistumaan ja suojautumaan ympäristön haittoja vastaan.

Se ei tuki ihohuokosia ja sopii kaikille ihotyypeille.

Sheavoin avulla hoidetaan monia ihon ongelmia, kuten muun muassa ihottumia, psoriasista sekä atooppista ihoa, hiertymiä, auringon polttamia, nirhamia ja raskausarpia. Se sopii myös erinomaisesti vauvoille ja auttaa suojaamaan vauvan herkkää ihoa sekä hoitaa vaippaihottumia.

Sheavoita voidaan käyttää mihin tahansa kuivan ihon hoitoon, päästä varpaisiin. Se sopii hyvin sekoitettavaksi kevyen kosteusvoiteen sekaan tehostamaan hoitoa ja sitä voi käyttää pohjustamaan meikkiä, tai tehokosteuttavana yövoiteena tai naamiona. Se sopii myös erinomaisesti huulivoiteeksi sellaisenaan, hoitaa kuivia kynsinauhoja ja antaa kynsille kauniin kiillon. Sheavoi myös suojaa ihoa viimaa ja kylmää vastaan.

Käyttämällä sheavoita teet samalla hyvää ihollesi, ympäristölle sekä autat kehitysmaiden naisia hankkimaan itselleen ja perheelleen toimeentulon. 

Valikoimastamme löydät sheavoita sellaisenaan, sekä valmiiksi pakattuna että palana ihan vain pussissa. Olemme valmistaneet myös sheavoita jossa on käytetty eteerisiä öljyjä lisänä. Ne eivät siis ole vain tuoksutettuja sheavoita,vaan jokainen lisätty eteerinen öljy tuo tuotteeseen lisää hoitavuutta ja aromaterapeuttisia vaikutuksia. 

Löydät sheavoiteiden valikoiman vartalo-osastoltamme>>  klikkaa tästä

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Näin luet INCI-listaa

Kaikissa kosmetiikkatuotteissa on EU:n lainsäädännön mukaan oltava INCI-lista. Mikä se on ja miten se muodostuu?

INCI on lyhenne sanoista: International Nomenclature of Cosmetic Ingredients

Eli ainesosaluettelosta on kyse. INCI-termistö on luotu niin, että sitä voidaan tulkita koko EU:ssa riippumatta maan kielestä.

Tuotteen ainesosat luetellaan järjestyksessä isoimmasta pienimpään pitoisuuteen päin, eli ensimmäistä ainetta on tuotteessa eniten ja niin edelleen. Aineet, joita on tuotteessa alle 1% voidaan luetella satunnaisessa järjestyksessä. Hajusteaineita ei tarvitse eritellä, vaan ne voidaan ilmoittaa yleisnimellä "parfum", mutta jos hajusteet sisältävät aineita EU:n allergeenilistalta, tulee ne kuitenkin mainita INCI:ssä.

 

 

 

Kasvien nimet ovat aina esitettyinä niiden latinankielisillä kasvitieteellisillä nimillä, mutta jos kyseessä on kasvista ns.jatkojalostettu raaka-aine, sen nimi muuttuu englanninkieliseksi.

Esimerkkinä kookosöljy sellaisenaan on cocos nucifera oil, mutta jos siitä tehdään esimerkiksi saippuaa tulee inci-nimeksi sodium cocoate.

 

 

INCI:stä selviää siis mitä ainesosia tuote sisältää. Allergisille ja tiettyjä raaka-aineita muista syistä vältteleville kuluttajille tämä on tärkeä tieto. Kuitenkaan INCI:stä ei voi päätellä minkälainen resepti on kyseessä ja millaiset pitoisuudet kyseisiä aineita on tuotteessa. Tottakai valmistajan reseptin tulee pysyä salaisuutena, jottei sitä kopioitaisi. Kaikilla aineilla on jokin funktio tuotteessa, mutta sitäkään ei pysty täysin tulkita INCI:stä, koska monilla aineilla voi olla useitakin funktioita, ja vain tuotekehittäjä voi varmasti tietää, mitä tarkoitusta varten kyseinen aine on valittu tuotteeseen.

 

 

 

Luonnonkosmetiikan käyttäjälle INCI on erittäin tärkeä tieto. Se nimittäin paljastaa juuri oleellisen tiedon, eli onko kyseessä aidosti luonnonmukainen tuote vai ei. Monet valmistajat haluavat tuoda markkinoille luonnollisia tuotteita, mutta valitettavan moni sarja on kuitenkin ns. normaalia kosmetiikkaa höystettynä muutamalla luonnon raaka-aineella. Sertifioitu luonnonkosmetiikka on kuluttajlle sinänsä helppo valinta, koska sertifionti takaa, että raaka-aineet ovat läpäisseet sertifikaattien seulan. Kuitenkin markkinoilla on monia täysin luonnonmukaisia merkkejä, kuten meidän Flow kosmetiikka, jolle emme ole hakeneet kallista sertifiointia. Siitä, miksi emme ole hakeneet sertifikaattia, kerron lisää myöhemmissä postauksissa.

 

No jos tuote ei ole sertifioitu, miten selvittää onko kyseessä aito luonnonkosmetiikkatuote vai "viherpesty" tuote?

Asiasta kiinnostuneen kannattaa opetella muutamat luonnonkosmetiikassa kielletyt aineet, joiden bongaaminen tuotteesta antaa useimmiten nopealla silmäyksellä kuvan todellisesta luonnonmukaisuudesta. Alla kerron teille perusvinkit, joilla tunnistaa yleisimmin kosmetiikassa käytettyjä ei-luonnonkosmetiikkaan kuuluvia ainesosia.

 

AIDOSSA LUONNONKOSMETIIKASSA EI OLE


Mineraaliöljyjä mm. Petrolatum, Paraffainium liquidum


Mm. näitä säilöntäaineita Parabeenit (methyl-, ethyl-, propylparaben jne.), DMDM hydantoin, 2-bromo-2nitropropane-1,3diol, Imidazolidinyl Urea, Methylisothiazolinone (+muut thiazolinonit), Phenoxyethanol:ia 


EDTA (synteettinen kelatoiva-aine), BHA ja BHT (synteettiset antioksidantit)


PEG- ja PPG yhdisteitä

 

Jo tunnistamalla näitä ainesosia tuotteista, saat ainakin karsittua suurimman osan viherpestyistä tuotteista. Toki ainesosia on valtavan paljon enemmän, mutta on iso työ opetella niitä ja mahdottomuus muistaa kaikkia. Siksi tällainen karkea muutaman aineen muistaminen auttaa mukavasti ns. alkukarsinnassa. Netissä on useita INCI hakukoneita, mutta ne eivät lajittele luonnonkosmetiikkaa ja ns. normikosmetiikkaa, joten niistä ei juuri ole apua. Tästä linkistä voi katsoa INCI-haun, joka lajittelee raaka-aineita niiden luonnonmukaisuuden mukaan.

http://www.luonnonkosmetiikka.fi/inci-haku/

 

Me Flow kosmetiikassa haluamme valmistaa vain aidosti luonnonmukaisia tuotteita. Se on meille erityisen tärkeä arvo. Takaamme, että kaikki meidän tuotteet täyttävän vähintäänkin sertifioidun luonnonkosmetiikan vaatimukset.

 

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Tehdään sheavoita kotona

Oletko sheavoin suurkuluttaja, tai haluatko päättää itse mitä voiteesi sisältää?

Kokeile tehdä itse sheavoita, se on helppoa ja kivaa!

200g pussista sheavoita tulee noin 5kpl 80ml purkkeja.

 

Välineet: 

 

Kattila, 

taikinakulho tai muu vastaava, 

sauvasekoitin,

käsivatkain,

lusikoita ja taikinanuolija.

Voit käyttää normaaleja keittiövälineitä, sheavoihan on täysin luomua ja 

afrikassa sitä käytetään myös ruoan valmistuksessa!

 

 

Yllä olevassa kuvassa  on kaksi kiloa sheavoita, tästä saatiin reilu kolmekymmentä 80ml purkkia.

 

Käytä pienelle määrälle pieniä astioita jotta vatkaaminen onnistuu hyvin.

 

Huom! Katso että missään työvälineissä tai astiossa ei ole vettä pisaraakaan!

Tuote ei säily jos sinne pääsee vettä!

 

Paloittele sheavoipalaa pienemmiksi kuutioiksi.

Sulata sitten varovasti kattilassa, voit käyttää myös vesihaudetta.

Varo sulattamasta liikaa, ettei rasva kärähdä.

 

 

Kun sheavoi on hieman pehminnyt, nosta kattila pois levyltä ja 

muussaa kokkareet tasaiseksi puuroksi sauvasekoittimella.

Massan pitää olla valkoista  ja puuromaista, ei kirkasta öljyä.

Jos vahingossa massasta tulee liian sulaa, ei hätää, annat sen vain jähmettyä uudelleen.

Peitä kelmulla tai kannella ja laita jääkaappiin. Vatkaa vasta kun se on kunnolla jähmettynyt.

 

 

Sen jälkeen kaada massa taikinakulhoon tai vatkaa suoraan kattilassa.

Vatkaa täydellä teholla saamaan tapaan, kuin tekisit kermavaahtoa.

 

 

Valmiin massan tulisi olla kermavaahdon kaltaista kuohkeaa.

Voide on sellaisenaan ihana kuivan ihon kosteuttaja,

ja sitä voi käyttää vaikka ihan vastasyntyneelle vauvallekin!

 

Halutessasi voit tietysti lisätä hiukan eteeristä öljyä tuoksuksi.

 

Jos lisäät eteerisiä öljyjä tai muita kasviöljyjä, suosittelemme käyttämään tuotteen puolen vuoden kuluessa,

mutta jos et lisää mitään, säilyy tuote sheavoipussissa olevaan päiväykseen saakka.

(huom! asianmukaisesti säilytettynä, ei liian kuumassa, eikä avonaisena, myöskään vettä ei saa päästää purkkiin)

 

 

Sitten vaan tuote purkkiin! Kannattaa purkittaa nopeasti, koska massa jähmettyy viiletessään.

 

Ei muuta kun kokkailuhommiin!

 

Terveisin

Suvi

 

Lue koko viesti